Tapahtumat

Kauppakeskus Saari, Yliskylän puistokatu 4, 00840 Helsinki

Laajasalon nuorisotalolla – Nuorten ympäristötilassa klo 17-18
Keskustelua kohtuukuluttamisesta, kohtuukulutuskasvatuksesta ja planeettamme rajoista.
Keskusteluun tuo tietoa ja osaamista ilmastonmuutoksesta ja vastuullisuudesta ympäristösiantuntija Mikko Halonen.
Paikalla myös Kohtuukulutuksen Lelutohtori aineettomien lahjavinkkien kanssa.
Kulutustottumusten muuttaminen on luonnonvarojen ja ilmaston kannalta elintärkeää,
meillä on vain yksi Maapallo –
Paras tapa on avata suu lompakon sijaan ja nostaa kohtuukulutus keskustelun keskiöön.
Tilaisuuden järjestävät Reason ry, Laajasalon Mll ja Kohtuukulutuksen Lelutohtorit.

Linkki tapahtumaan https://www.facebook.com/events/1987144178040900/

 

Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

Kirjis tarjoaa sumpit ja teet, Kansankeittiö puolestaan jakaa puuroa ja pullaa klo 11 alkaen. Nyyttärimeiningillä omia vegaanisia eväitä voi nauttia pitkin päivää. Omia juomiakin kahvilaan saa tuoda, muttei mitään alkoholipitoista.”

Pelkän kuluttajien syyllistämisen sijaan Turun Kirjakahvila haluaa herättää keskustelua yritysten ja kaupallista toimintaa harjoittavien yhteisöjen vastuusta, ja tästä syystä oma kassakoneemmekin pysyy koko päivän visusti kiinni. Älä osta mitään -päivänä me emme siis myy mitään. Tervetuloa kuitenkin nauttimaan maksuttomasta ohjelmasta koko päivän ajan. Kirjis tarjoaa sumpit, Turun kansankeittiö tarjoilee puuroa ja pullaa niin kauan kuin riittää. Lisäpullanhimoisia kehotetaan ottamaan nyyttärimeiningilla omat vegaaniset pullat mukaan. Omia juomiakin kahvilaan saa tuoda, muttei mitään alkoholipitoista.

Ohjelmassa klo 11.30 Turun kansankeittiön ja Ruokaa ei aseita -ryhmän esittäytymiset ja tulevan toiminnan suunnittelua, 12–14 dj-työpaja, 13–15 pyöränhuoltopaja, 14–16 käsityökerhon kokoontuminen, 15–16 kämppispikatreffit, 16–18 keskustelua ja kokemusten jakamista dyykkaamisesta, liftaamisesta ja muista ilmaisista asioista Turussa ja päiväohjelman päätteeksi klo 18.00 Joan soitantaa ja laulantaa. Ilta jatkuu klo 19.30 uudella kansanmusiikilla, kun Kirjiksessä esiintyvät lauluyhtye Raiku, Ånsemble ja Lapua-Uusi-Guinea.

Linkki tapahtumaan https://www.facebook.com/events/1908106042636316/

 

Kauppakeskus IsoMyyn ympäristö, Joensuu

Joensuun Ilmastotoimintaryhmä jalkautuu perjantaina 23.11. klo 10 alkaen kauppakeskus IsoMyyn ympäristöön jakamaan ilmastoystävällisten, aineettomien lahjojen listoja ja keskustelemaan kulutukseen ja ilmastoon liittyvistä asioista. Kaikki ovat tervetulleita vapaaehtoisiksi! Vaikka et pääsisikään paikan päälle jakamaan listoja, voit olla tempauksen hengessä mukana viettämällä ostoksista vapaan päivän.

Tapaamme klo 10 Sokoksen pääovien edessä ja annamme vapaaehtoisille listoja jaettaviksi. Mukaan voi liittyä myös myöhemmin, meidät löytää IsoMyyn ympäristöstä.

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2117212865005049/

 

Vapaakaupungin Olohuone, REDI 2.krs Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

HUOMIO! Tapahtuma on vasta 30.11. EI virallisena Äom -päivänä.

Älä osta, vaan vaihda vaatteita muiden kanssa!
Tuo vaihtareihin omat vaihtoon joutavat vaatteesi ja asusteesi (myös kenkiä ja muuta kirpputorikelpoista pikkutavaraa voi tuoda) ja ota tilalle uusia aarteita ja lempivaatteita. Osallistuminen ei edellytä mitään vaihtoon tuotavaa – eikä mukaan tarvitse ottaa mitään, jos on ennemmin tuotavaa. Aika: pe 30.11 16-19

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/164957624453343/

 

Tälle sivulle kootaan tietoja Älä osta mitään -päivään ja kestävään joulunviettoon liittyvistä tapahtumista eri puolilla Suomea. Jos tiedät järjestettävästä tapahtumasta, lähetä tiedot osoitteeseen alaostamitaan(ät)luontoliitto.fi!